09/18/2012

speciale lift als transferhulpmiddel waarmee werknemer weer zelfstandig kan functioneren

speciale lift als transferhulpmiddel

Bij Aanpassingen.nl bent u ook aan het juiste adres voor de zogenoemde specials. In opdracht van het UWV hebben we voor een werkgever een speciale lift gebouwd. De rolstoel gebonden werknemer die voor werknemer waardevol is wil werkzaam blijven in zijn functie als onderdeel van de technische dienst.

Aanpassingen.nl is benaderd om een concept te bedenken waarin de werknemer volledig zelfstandig zijn werkzaamheden kan blijven uitvoeren en waarin alle eisen en wensen voor zijn functioneren verwerkt zijn.

lift op afstandbediening

Uiteindelijk hebben we een complete oplossing gebouwd bestaande uit een aanhangwagen met een speciale kraan hierop. De kraan is zo aangepast dat hiermee de gebruiker een transfer kan maken naar in dit geval een grote landbouwmachine. Verder is er op de aanhangwagen plaats voor het vervoeren van een quad, hiervoor is een automatische oprijplaat op de aanhangwagen geplaatst. Daarnaast is de aanhangwagen voorzien van speciale vergrendelingsbeugels waardoor de quad zonder extra handelingen vergrendeld kan worden voor transport.
Het gehele hulpmiddel is bedienbaar met een afstandbediening, op deze manier kan de gebruiker van deze zogenoemde special op een eenvoudige en veilige manier zelfstandig functioneren.